Koken met Rosanne: kip-kerriesalade van magere kwark

21 sep Koken met Rosanne: kip-kerriesalade van magere kwark

Eindelijk weer een receptje dat je klaar kan maken voor het hele gezin! Nederland is een broodland en daarvoor maak ik graag ‘gezonde’ recepten. Probeer zo veel mogelijk voedzaam brood te consumeren, gemaakt zonder verbeter middelen en toevoegingen. Maak je brood zo veel mogelijk zelf, weet wat je eet! Voor broodcombinaties kun je kijken naar het boekweitbrood dat ik eerder heb geplaatst. De kip-kerriesalades uit de supermarkt zijn enorm calorierijk en boordevol E-nummers. Mijn zelfgemaakte kip-kerriesalade kun je eten op een rijstwafel, volkoren cracker, boekweitbrood, zuurdesembrood, roggebrood, volkoren wrap of lekker door de sla mixen.

IMG_4186

Bereidingstijd

25 minuten

Ingrediënten

300 gram kipfilet (voorkeur biologisch) – kleine blokjes

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel kerriepoeder

1/2 eetlepel olijfolie extra vierge (optioneel)

1 eetlepel kokosolie

1 rode ui – kleine blokjes

125 gram castagne champignons – kleine blokjes

1 avocado – geprakt (optioneel)

200 gram magere kwark (of geitenkwark)

1 eetlepel curcuma

1 theelepel gemberpoeder

2 teentjes verse knoflook – geperst

1 theelepel zeezout

zwarte peper naar smaak

150 gram cherrytomaatjes – gehalveerd

5 augurken – kleine blokjes

6-8 sla bladeren

Optioneel:

1 appel – geraspt

1 rode zoete paprika – kleine blokjes

1/8e komkommer – kleine blokjes

Garnering:

tuinkers

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer met kerriepoeder en knoflookpoeder.

2. Zet alvast een koekenpan klaar met kokosolie.

3. Snijd de ui en champignons in kleine blokjes en fruit deze op een laag vuurtje tot bijna gaar.

4. Voeg de kipfilet eraan toe en verhit totdat deze gaar is op middelmatig vuur.

5. Prak de avocado in een kom, voeg de kwark, curcuma, gemberpoeder, vers geperste knoflook, zeezout en zwarte peper toe. Mix alles tot een glad geheel.

6. Snijd de cherrytomaatjes, augurken, zoete paprika en komkommer in kleine stukjes en voeg deze toe aan het geheel, schep alles om.

7.  Wanneer de kipfilet gaar is, laat het geheel afkoelen in de pan en voeg het pas toe aan de kwark zodra het koud is.

8. Maak je bord mooi op, leg een slablad op je cracker, voeg daarna de kip-kerriesalade toe en daarop tuinkers als garnering.

No Comments

Post A Comment