Bakken met Rosanne: Amandel-speltbrood met banaanschijfjes

Voor de echte broodliefhebbers! Hier een leuke variant voor een simpele en gezond brood. Erg handig om te maken voor het hele gezin. Snijd het brood in 8 stukken en vries het desnoods in, zodat je dagelijks plezier hebt en weet welke voedingswaarden je binnen krijgt. Geen toegevoegde suikers, weinig vet, pure ingrediënten en je kunt de eiwitpoeder optioneel toevoegen voor een extra eiwit-boost. Je kan dit eten als ontbijt, als post-work-out of tussendoortje. Heb je geen bakpapier, dan kun je de bakblik insmeren met kokosvet of PAM-spray. Keept it simple!


Porties: 8 plakken

Ingrediënten

125 gram speltbloem

125 gram amandelmeel

250 gram magere kwark

1 ei

75 gram abrikozen en vijgen – stukjes

1 theelepel baksoda

half zakje gist

2 eetlepels kaneel

Fijn geraspte schil van 1 citroen

75 gram banaan – plakjes

 

Variatietip                 

Je kunt optioneel ingrediënten toevoegen, zoals rozijnen, cranberry’s, ongebrande en ongezouten noten, appel, peer, 30 gram eiwitpoeder – vanille

etc. Ongeveer 200 gram totaal.

 

Bereidingswijze

1. Zet een cakeblik alvast klaar en verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Voeg de speltbloem, amandelmeel, magere kwark, het ei, baksoda, gist, kaneel en de geraspte schil van de citroen in een grote kom. Kneed het geheel tot een gladde massa.

3. Na het mengen kun je naar eigen keuze de gedroogde vruchten en optionele ingrediënten toevoegen.

4. Zorg dat je het deeg goed om en om kneed, maar wees voorzichtig zodat je het fruit niet fijn knijpt.

5. Als laatste leg je de plakjes banaan op de mix, beetje aanduwen zodat het goed in het deeg zit.

6. Voeg het deeg toe in een ingevette bakblik of met bakpapier.

7. Bak het brood af in 20 minuten in de oven.

8. Snijd het kwarkbrood in acht gelijke stukken.

 

Voedingswaarden 

Een plak = 95 gram

206 calorieën

8,9 gram eiwitten

21,15 gram koolhydraten

10,33 gram vetten