Bakken met Rosanne: Chocolade Energie hartjes

Natuurlijk gezoete chocolade truffel hartjes, gemaakt van goed-voor-jou ingrediënten. Het zijn kleine energiebommen en heerlijk als oppeppertje voor een echte energieboost. Of als snoepje bij de thee of koffie.

 

Porties: 16 truffels

Ingrediënten

125 g gedroogde abrikozen

1 theelepel vanille-extract (of ahornsiroop)

15 g walnoten

10 g hazelnoten

25 g zonnebloempitten

20 g amandelschaafsel

10 g sesamzaad

25 g rauwe cacaopoeder

25 g kokossnippers

optioneel voor dips: cacaopoeder, geraspte kokos en gemalen noten

 

Variatie pinda energie truffels

50 g haver

50 g kokosmelk

25 g chocolade stukjes

50 g pinda’s of pindaboter

15 g honing

1 theelepel vanille-extract (optioneel)

 

Bereidingswijze

1. Zorg eerst dat je abrikozen zacht zijn, week de abrikozen in warm water 15 minuten alvorens je ze in de keukenmachine of blender voegt. Je kunt ze ook in kleine stukjes snijden.

2. Voeg al je ingrediënten behalve de cacaopoeder en kokossnippers in de blender of keukenmachine, in de aangegeven volgorde en mix voor 4-5 minuten tot een deeg wordt gevormd. Het deeg wordt vetter door de zaden en noten.

3. Schraap alle ingrediënten langs de zijkanten van de blender en keukenmachine een paar keer om zodat alles gemixt kan worden.

4. Zodra het deeg lekker glad is van structuur, schep je met eventueel een ijsschep of een eetlepel een gladde bal, gebruik eventueel je handen en maak een hartjesvorm met een scherp mesje.

5. Je kunt de hartjes in cacaopoeder, kokossnippers, of andere ingrediënten rollen.

6. Zet de hartjes een paar uur in de koelkast zodat ze iets kunnen opstijven.

6. Bewaar de hartjes maximaal 7 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarde

Per truffel

97 calorieën

2,4 g eiwitten

7,5 g koolhydraten

7,4 g vet