Bakken met Rosanne: Herfst peer-kaneel muffins

Wil je een keer wat anders als ontbijt dan een heerlijk bordje havermout? Zet je wekkertje dan iets eerder, want de oventijd is zo’n 20 minuten. Het is heel simpel, makkelijk en gezond om te maken! Je kunt de herfst muffins ook de avond ervoor maken. De muffins zijn ook lekker als tussendoortje of als post-workout te nemen. Heb je een keertje zin om iets van lekkernij te snacken, dan is dit een ideaal alternatief in plaats van een zak chips!

 

Porties: 10-12 muffins

Ingrediënten

100 gram havervlokken

100 gram speltvlokken

200 gram magere kwark

100 ml amandelmelk ongezoet (magere melk)

1 heel ei

1 peer – gesneden in kleine stukjes

1 appel – gesneden in kleine stukjes

1 eetlepel kaneel

36 gram gedroogde vruchten

58 gram eiwitpoeder (vanille, banaan of chocola)

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel stevia

1 theelepel vanille extract, naar smaak

 

Topping

200 ml kokosmelk

1 eetlepel stevia

1 theelepel vanille extract, naar smaak

of

Kwark, cacao en amandel

Diepvries gemengd fruit en opgeklopte kokosmelk

 

Bereidingswijze

1. Zorg ervoor dat je muffin vormpjes gebruikt, of  anders een muffin bakplaat met muffin papiertjes.

2. Verwarm de oven voor op 170 graden.

3. Mix de peer, gedroogde vruchten, kaneel en eiwitpoeder apart in een schaaltje.

4. In een grote kom mix je de haver, spelt, kwark, melk en bakpoeder bij elkaar.

5. Mix vervolgens alles bij elkaar en verdeel het over 12 vormpjes.

6. Bak de muffins in de oven voor ongeveer 20 minuten. Laat vervolgens de muffins afkoelen om ze vervolgens te versieren.

7. Serveer de muffins met een topping, dit is optioneel.

 

Bereiding topping

Voeg 200 ml koude kokosmelk in een kom en mix het geheel door tot het luchtig is. Voeg tijdens het mixen ook de stevia en vanille extract toe. Serveer een eetlepel kokosmousse en diepvriesvruchten ontdooid bij de warme of koude muffin.

 

Voedingswaarden 

Per muffin

136 calorieën

9,4 gram eiwitten

1,9 gram koolhydraten

2,2 gram vetten