Koken met Rosanne: Avocado chocolade-blauwebessen mousse > goed voor je huid

De mousse is perfect als zoete lekkernij om je lekkere trek te stillen. Je kunt het eten als toetje of tussendoortje. Ik ben zelf een echte chocolade fanatiekeling en had nooit verwacht dit lekker te vinden. Met een beetje experimenteren vond ik dit het lekkerste recept. Gebruik bij voorkeur rauwe cacaopoeder. Avocado’s zijn rijk aan de ‘gezonde’ vetten wat uiteraard gezond is voor het lichaam, maar denk eraan dat het ook calorieën bevat. Zorg dus dat de hoeveelheden in je macro’s passen, want ook gezonde toetjes bevatten calorieën.

Avocado’s zijn rijk aan veel goede stoffen en biedt je lijf de vetten die het nodig heeft. Avocado’s bieden alle essentiële aminozuren die noodzakelijk zijn voor het lichaam om een compleet eiwit te vormen. Dit eiwit wordt gemakkelijk geabsorbeerd omdat een avocado vezels bevat. Als je minder vlees wilt eten, of kiest voor een vegetarische of veganistische levensstijl, voeg dan avocado’s toe aan jouw menu. Daarnaast werkt de combinatie van voedingsstoffen ontstekingsremmend. Avocado’s zijn rijk aan de antioxidant vitamine E en is goed voor je huid.

De voordelen van cacao nemen vorm aan in ‘antioxidanten’, een stof die afgeleid wordt van een substantie die ‘flavonoïden’ heet. Het doel van deze antioxidanten, is het lichaam te beschermen van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Daarnaast is het rijk aan magnesium. Magnesium heeft invloed op fysieke ontspanning, waaronder de ontspanning van skeletspieren en is essentieel voor de enzymsystemen in ons lichaam.

Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

3/4 rijpe avocado

1/2 theelepel vanille extract

30 g rauwe cacao poeder

100 g blauwe bessen (diepvries)

6-8 frambozen (diepvries)

Variatietip

1 rijpe banaan (125 g)

1 schep proteïne poeder (25 g)

1/2 theelepel stevia

25 ml kokoswater

Muntblaadjes

Bereidingswijze

1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een keukenmachine.

2. Voeg de vanille, cacao en blauwe bessen toe en mix alle ingrediënten tot een romig, mousse-achtig dessert.

3. Schep de massa uit de kom en serveer in een glas of schaaltje en zet eventueel in de koelkast.

4. Serveer de mousse met de frambozen als garnering.

 

Voedingswaarden

368 calorieën

9,73 gram eiwitten

41,51 gram koolhydraten

26,28 gram vetten