Succesverhaal: 32 kg afgevallen en nog 7 kg te gaan yeahhh

26 okt Succesverhaal: 32 kg afgevallen en nog 7 kg te gaan yeahhh

IMG_480912032133_10203729760479642_6273426545432492696_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar dagen geleden werd ik benaderd of ik een gast-blog wilde schrijven over mijn weg naar een gezond lichaam en levensstijl. Tja, eh ik vind het nogal lastig om een verhaal te schrijven maar ja mijn afval proces was ook niet makkelijk, tóch is het gelukt! Dus vandaar toch eens per maand mijn ervaringen.

Ik zal mij eerst kort voorstellen; ik ben Nathalie, 22 jaar oud en student aan de Hogere Hotelschool. Ik woog 106 kg toen ik in februari begon met het definitief veranderen van mijn leven. Inmiddels ben ik 32 kg afgevallen mede dankzij de coaching en de trainingen van Rosanne. Waar ik achter ben gekomen is dat als je af wilt afvallen en je levensstijl wil veranderen, je stap 1 voor de VOLLE 100% ervoor moet gaan. En stap 2, je daar echt hulp bij nodig hebt en je het niet alleen kan. Nee écht niet! Ik worstel al jaren met overgewicht en steeds die vergeefse nieuwjaar pogingen bij de Weightwatchers en diëtistes was ik helemaal zat! Elke week wegen en dan weten dat je dat croissantje beter niet had kunnen nemen dus dan maar smokkelen met lichtere kleding, dan leek het nog wat. Je zal je er vast stiekem in herkennen. Ik wilde wel graag slank zijn maar ja dat was ik nu eenmaal niet en nooit geweest ook, dus ach dat ene stukje taart extra maakte ook niet meer uit. Ja en daar ging het zo zoetjes aan dan toch wel hard… De weegschaal stond ik al tijden niet meer op want de winkel had nog wel een maatje groter en zoals mijn oma altijd zei: ‘’de maat maakt niet uit, het gaat erom dat het goed zit’’. Dat mijn organen vervetten en de kans op diabetes toe nam daar dacht ik liever niet aan… Totdat mensen dichtbij mij hun zorgen uit spraken over mij en ik mijn wintersport kleding moest passen. Mn broek kreeg ik niet eens over mijn dijen en m’n jas ging maar nét dicht. In 1 jaar was ik dusdanig aangekomen dat ik niets meer paste van het jaar ervoor. Ik ging op wintersport en genoot volop van het buffet, in 1 week kan ik echt niet wéér uit mijn broek groeien. Tijdens deze vakantie zette ik alles voor mijzelf eens op een rijtje; mensen die om mij geven maakten zich serieus zorgen om mijn gezondheid, kleding kopen werd steeds moeilijker, mijn conditie was slecht en de spijkerbroeken sleten bijzonder snel tussen mijn benen.

2 februari 2015, ik loop naar binnen bij NewFysic en ben eerlijk gezegd heel zenuwachtig want als dit echt werkt, waarom gebruikt dan niet iedereen deze methode? Hier werd duidelijk dat ik wel echt in de obesitas categorie viel, werk aan de winkel! Maar met alleen je eten aanpassen ben je en kom je er niet. Daarom heb ik de hulp van Rosanne ingeschakeld. Naast haar kennis van voeding, heeft ze ook kennis van mensen. En dat laatste is toch wel heel belangrijk, je kan je mensen trainen maar geen doelen bereiken als je niet betrokken bent. Zoals ik al eerder zei, je kunt het niet alleen. Ik heb het ‘’in je kracht’’ programma gedaan. Naast dat je in een groep zit met allemaal hetzelfde doel, houd je er ook echt een maatje aan over. In mijn geval Lisa, we hielden elkaar gemotiveerd, aangekomen of afgevallen; the only way is up! De kennis die je opdoet over eten is zó ontzettend belangrijk en het grappige is dat ik normaal het hele bonus boekje kocht op vrijdag en nu dus niet meer. Etiketten lezen is echt een kunst, en die kunst kun je leren. Onderscheid maken tussen emotie eten en echt eten, snelle en langzame koolhydraten; allemaal keys tot succes! Ik wil naar de 65 kilo dus ik heb nog 7 kilo te gaan en wat ze zeggen is waar: de laatste lootjes wegen het zwaarste. Het belangrijkste is dat je gelooft in jezelf en dat je er voor de volle 100% voor gaat, ook in moeilijke momenten.

 

Groetjes,

Nathalie

No Comments

Post A Comment