DE WEG NAAR HET WK IN CHINA - IMKE VAN DER HAAR I

Na een jaar van heel veel toernooien en mijn eerste seizoen competitie in Frankrijk, ging ik met een heerlijk gevoel de vakantie in. Het laatste toernooi voor onze welverdiende vakantie was namelijk de Europese Kampioenschappen. Hier was ons hele schema omheen gebouwd om daar te pieken.

En dat deden we ook!!! We sloten ons eerste EK af met een plek bij de top 8. Ik voelde me fit, mentaal was ik er klaar voor en alles viel op z’n plek. We hadden een erg lastige eerste ronde. Maar we gingen met een goeie voorbereiding en vertrouwen de baan op. En daar stonden we dan na 36 minuten spelen omhelzend in elkaars armen!! Dit gaf ons nog een extra positieve BOOST en de dag erna wonnen we redelijk makkelijk de wedstrijd voor een plek in de kwartfinale. Toen moesten we het tegen de huidige nummers 10 van de wereld opnemen en de uiteindelijke winnaars van het EK. Helaas was dit nog een stap te hoog gegrepen voor ons en moesten we dit jaar genoegen nemen met een top 8!!

Zondagnacht kwamen we aan op het Schiphol, 1 dag thuis want dinsdagnacht was ik alweer op Schiphol om richting de Canarische Eilanden te vliegen. Eindelijk die 2 weken vakantie!!

Genieten van het heerlijke weer, “Ja eindelijk wat natuurlijke vitamine D binnenkrijgen“ (als badmintonster ben je altijd binnen, dus de vitamine D pilletjes staan elke dag op de ontbijttafel) en weer helemaal bijladen voor het nieuwe seizoen!!! En of ik dat gedaan heb.

Na 2 weken was het weer tijd om mijn badmintonracket uit de tas te halen!!

Of ik er zin in had?? HELL YESSS!!! De laatste zaterdag van de vakantie, kreeg ik te horen dat ik was gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen in China. Na de Olympische Spelen is er namelijk geen hoger toernooi als atleet.  Dus ja zin, ZEKER WEL!!!

1e week

In de eerste week was het voornamelijk veel opbouwen en weer in het ritme komen van 2 keer per dag trainen. Dat was weer even pittig moet ik zeggen….

Als je op vakantie gaat neem je meestal een leuk souvenirtje mee voor het thuisfront. Nou de vakantie had er ook een voor mij in petto… HALLO SPIERPIJN. Dat stukje had ik totaal niet gemist hoor. Na de eerste week, sloot ik vrijdagavond af in Naarden bij de opening van BOOST.

Waar ik ook nog een kort praatje over mijzelf en het nieuws van het WK mocht vertellen!!!

Erna meteen door naar huis, want het weekend was het weer een keer tijd voor een toernooi in NL. Hier ben ik 1e in de damesdubbel geworden en 2e in de mixdubbel met mijn broertje Wessel van der Aar.

2e week

We begonnen de maandag met Pinksteren, dat betekende een dagje vrij. Dat vond ik persoonlijk niet zo heel erg aangezien ik het hele week in totaal 9 wedstrijden had gespeeld. Dus na 2 weken niks, 7 dagen volle bak, was ik heel blij dat het Pinksteren was.

Dinsdag begon het weer. Maar nu voor het echt! Eerste week was iedereen weer gewend geraakt, dus vanaf nu gaan we knallen!! Deze week is in de trainingsopbouw een HARD WEEK, dus zwaar wordt ie wel.

We begonnen zoals bijna elke dinsdag met multi-feeding (Dat zijn rijen shuttles de je achter elkaar terugslaat, binnenkort ga ik hier een filmpje van  maken!) Hierna gingen we verder met de normale oefeningen. Na 2enhalf uur, was de training eindelijk klaar!! Gesloopt en wel en dat was pas de eerste dag van de week. Een paar uur rust in de middag en in de avond nieuwe blok van de krachttraining. Rest van de week was ook behoorlijk pittig en de spierpijn was gewoon weer goed aanwezig!! Vrijdag middag heb ik met de coaches mijn halfjaarlijkse evaluatiegesprek gehad. Dit was een goed gesprek, met veel positieve dingen en punten waardoor ik nog meer stappen kan gaan maken. Vrijdagavond hadden we nog 1 pittige training voor de boeg staan, mijn lichaam was al aardig op en ik was ook heel erg blij toen ik met een heerlijke tomatenhoofd het weekend in ging!!!

Want het enige waar mijn lichaam aan toe was, was veel slaap en rust!!! Het weekend heb ik dus lekker rustig aangedaan en van het weer genoten. En ben ik klaar om maandag weer te gaan knallen voor een nieuwe week!! Nog 2 en halve week hier op Papendal trainen voordat ik weer mijn eerste toernooi heb.

14 juni vertrek ik naar Madrid voor de Spanish International!!!!

Groetjes,

Imke van der Haar